Hållbarhetsmånaden 2023: En tid för handling och medvetenhet

Höstens sprakande färger börjar sakta tyna bort och det innebär också slutet för 2023 års hållbarhetsmånad. Här nedan följer  en summering samt reflektion över våra hållbara insatser under oktober.

En hållbar avslutning på månaden

Hållbarhetsmånaden hos Inkasso Marginalen har varit en inspirerande resa, från att främja hållbara vanor hos våra anställda till att leta och stödja ytterligare organisationer med hållbara ändamål. Några av medarbetarnas tidigare initiativ har vi redan presenterat i Så främjar Inkasso Marginalen hållbara vanor hos anställda. I det här inlägget kommer hållbara insatser som genomfördes i slutet på månaden uppmärksammas.

Minskad köttkonsumtion och hållbara vanor

Under månaden antog några av medarbetarna utmaningen att minska köttkonsumtionen. Kött har tidigare utgjort en stor del av deras kost och beslutet att avstå från kött under månaden var en utmaning men ett betydande steg. Detta initiativ gynnar inte bara miljön genom minskade utsläpp från köttindustrin utan kan också ha en positiv inverkan på hälsan.

Några medarbetare valde att ha en vegetarisk vecka. De utforskade olika växtbaserade alternativ och lärde sig mer om hur vegetarisk mat kan vara både smakfull, näringsrik och skonsam mot vår planet. Även om det skedde under en kortare period är det ett viktigt steg i rätt riktning för att bryta invanda mönster och förhoppningsvis låta vegetarisk mat bli ett givet inslag i vardagen framöver också.

Hållbarhet handlar även om att minska vårt avfall och vårt användande av naturens resurser. Ett initiativ som antogs under månaden var att reparera gamla och trasiga saker istället för att köpa nya. Detta enkla men ändå kraftfulla steg är ett bra sätt att spara pengar på och samtidigt minska påverkan på miljön genom att förlänga livslängden på redan älskade ägodelar.

Under månaden firades även Halloween, en tid som vanligtvis genererar mycket konsumtion och avfall. En av våra kreativa medarbetare tänkte utanför boxen och skapade fantastiska Halloweenpyssel med återanvända leksaker och material från naturen. Det här initiativet visar på att det är fullt möjligt att ha kul och vara kreativ utan att spendera mycket pengar.

Stort tack till våra medarbetare

Våra medarbetare har visat att små förändringar i vår vardag inte behöver vara svårt. Tack till alla som deltog med stor engagemang, kreativa insatser och som bidrog till en givande hållbarhetsmånad. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med att främja hållbarheten på arbetsplatsen och i samhället som helhet.

Som en extra uppmuntran och ett sätt att tacka våra fantastiska medarbetare har vi under månaden lottat ut flera presentkort till Myrornas bland de deltagare som aktivt bidragit till en mer hållbar vardag under oktober. Vi säger ett stort grattis till vinnarna!


Vår hållbarhetsresa fortsätter

Vår resa mot hållbarhet tar aldrig slut. Även om hållbarhetsmånaden nu har nått sitt slut kommer vi fortsätta att arbeta med att minska vår miljöpåverkan och främja hållbara vanor i vår dagliga verksamhet. Vi hoppas att våra initiativ har inspirerat dig som läsare att göra detsamma.

Låt oss fortsätta att tänka på miljön genom små men meningsfulla handlingar och tillsammans arbeta för att göra vår värld till en bättre plats.

Logotype
Logotype
Logotype
Logotype
Logotype
Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa oss i våra marknadsföringsinsatser. Se vår cookie policy för mer information.