Grön Inkasso för en hållbar affär

Så funkar det med Grön inkasso

Vi hjälper dig med Inkasso och kravhantering. Det är vår kompetens och långa erfarenhet som gör att vi lyckas med din inkassering.
När vi fått in underlaget till oss skickar vi ut inkassokravet till gäldenären oftast redan samma dag
I Kundportalen kan du enkelt följa statusen på dina pågående ärenden och följa utvecklingen
När vi mottagit betalningen från din kund skickas betalningen omgående till ditt konto. Skulle din kund inte betala inom utsatt tid gör vi en bedömning av forsatta åtgärder

Vårt erbjudande - Grön återbäring

Genom att välja Grön Inkasso skänker vi 25 kr i återbäring, vid varje lyckat inkassoärende, till ett urval av organisationer med 90-konton. Organisationerna har ett tydligt fokus på miljö, hållbarhet och social rättvisa. Återbäringen kommer att fördelas lika mellan organisationer som vi stödjer för året. Enklare blir det inte.

Val av Grön Inkasso innebär också fri användning av vår sigill som bekräftar att du har valt ett hållbart alternativ för dina inkassotjänster.

Mottagarna för årets gröna återbäring är följande organisationer:

No items found.

Vårt åtagande - hållbara affärer är lönsamma affärer

Att anpassa sig till nya förutsättningar och arbeta med ett hållbart företagande kan vara utmanande för ett företag som inte aktivt arbetar med hållbarhetsfrågor. Det gäller att skapa en balans mellan ekonomi, miljö och sociala aspekter. Svenska företag arbetar hårt varje dag för att skapa hållbara affärer och vi behöver tillsammans ta ansvar för ett hållbart företagande.

Vårt bidrag som företag är genom att bl.a. årligen utbilda våra anställda med miljöpåverkan i fokus samt kvalitetssäkra vårt arbetssätt så vi uppfyller kraven enligt ISO 9001. Vi prioriterar smarta digitala lösningar för att underlätta och skapa bra upplevelser för såväl kunder som gäldenärer. Vi väljer ut våra leverantörer med omsorg för att skapa hållbarhet genom hela kedjan samt respekterar rättigheter och har goda arbetsförhållanden.

Läs mer i vår hållbarhetspolicy


Inkasso Marginalens Embelem för håll sverige rent Stödföretagsemblem naturskyddsföreningen för Inkasso Marginalen

Inkasso AB Marginalen sjösätter nytt samarbete med Björn Lundén AB!

Äntligen kan vi med stor glädje och stolthet gå ut med nyheten att Inkasso AB Marginalen och Björn Lundén AB inlett ett samarbete.  Initialt fokus ligger på att tillsammans bidra ytterligare till hållbara initiativ samt att ge tillgång till en schysst inkassohantering.

Från och med 2023 erbjuder vi gemensamt en systemintegrerad lösning som är tillgänglig alla dagar i veckan, året om. Björn Lundén ABs redovisningskunder får omedelbar tillgång till inkassotjänsten Grön Inkasso som i sin tur genererar Grön Återbäring. På så vis gör vi det möjligt för alla att bidra till hållbart företagande tillsammans.

Inget gör oss gladare.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren för dig som intresserad av inkassotjänster till ditt företag.
Vad är Grön Inkasso?

Grön Inkasso är vår inkassotjänst med fokus på miljö, hållbarhet och social rättvisa. Vi arbetar ständigt för att driva och utveckla vår egen verksamhet med detta i fokus men vi vill även kunna bidra på andra områden där vi inte själva verkar. Därför skänker vi årligen 25 kr per lyckat inkassoärende till utvalda organisationer med 90-konto. Detta kallar vi Grön återbäring

Kostar det extra att använda er tjänst Grön inkasso?

Nej, det kostar inget extra att använda sig av vår tjänst Grön inkasso. Detta innebär att vi med stolthet kan säga att vi tillsammans med våra kunder genuint bidrar till hållbart företagande tillsammans!

Vad skiljer Grön inkasso från en vanlig inkassotjänst?

Det som skiljer vårt erbjudande från våra konkurrenters är att vi konkret vill bidra till miljö, hållbarhet och social rättvisa genom att donera 25 kr per lyckat och avslutat inkassoärende till organisationer som brinner för samma sak som vi

Vilka kan få ta del av Grön återbäring?

Varje år väljer vi ut ca 5 organisationer med fokus på miljö, hållbarhet eller social rättvisa. Organisationerna har ett 90 konto för att säkerställa att våra donationer, tillsammans med våra kunder, hamnar rätt och gör skillnad

Vad är Grön Återbäring?

Grön återbäring är det belopp som vi årligen donerar per lyckat inkassoärende för de kunder som tecknat tjänsten Grön Inkasso hos oss

Hur fungerar Grön Inkasso?

Grön Inkasso fungerar precis som en vanlig inkassotjänst. Det som skiljer sig är att vi ständigt utvecklar verksamheten för att bli mer resurseffektiv. Detta innebär t.ex att vi hela tiden ser till att minska mängden utskrifter, miljöanpassar kontoren och donerar Grön återbäring  till utvalda organisationer med 90 konto som står under Svensk Insamlingskontroll

Hur fungerar det när man använder er inkassotjänst?

Hur ett inkassobolag får driva in skulder regleras i inkassolagen som gäller oavsett om den betalningsskyldige är ett företag eller en privatperson. Ett inkassoärende påbörjas alltid med att ett inkassokrav skickas ut till den som är betalningsskyldig, som därefter har 8 dagar på sig att betala eller kontakta oss för att göra en överenskommelse om hur betalning ska ske. Görs inte detta har man genom den summariska processen möjlighet att via Kronofogden få hjälp att få betalt, antingen frivilligt eller genom tvångsåtgärder. Vi sköter all kontakt med både den betalningsskyldige och Kronofogden om ni väljer att anlita oss.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret så kommer en av våra säljare kontakta dig så snart som möjligt.
Tack! en säljare kommer kontakta dig inom kort! 
Oops! Något gick fel, pröva igen.
Inkasso AB Marginalen

Adolf Fredriks kyrkogata 8
111 37 Stockholm
Sverige

Inkasso AB Marginalen är personuppgiftsansvarig och hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Genom att ange dina kontaktuppgifter kommer de att behandlas av Inkasso AB Marginalen med stöd av berättigat intresse för att kunna komma i kontakt med dig och sparas i högst tre (3) månader.

Läs mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Inkasso AB Marginalen behandlar dina personuppgifter

Vi använder cookies för att samla in data till oss och våra samarbetspartners. Genom detta kan annonsering som sker till dig anpassas och vi kan analysera hur sajten används.