Så främjar Inkasso Marginalen hållbara vanor hos anställda

Hos Inkasso Marginalen tror vi på att små handlingar kan göra stor skillnad. Genom att främja och stödja hållbara vanor hos våra medarbetare i vardagen strävar vi inte bara efter att minska vår egen miljöpåverkan utan också att vara en förebild för andra företag. Vår strävan efter hållbara vanor hos våra anställda är en del av vårt bredare engagemang för en grönare framtid. Vi tror på att företag har ett ansvar att agera som förebilder och att vara drivande krafter i att främja hållbarhet och ansvarstagande.

Engagemang för en grönare framtid

Hållbara vanor är grunden för en hållbar framtid och det börjar med de små stegen vi tar varje dag. Alla kan vi göra skillnad genom att integrera enkla men effektiva hållbara vanor i våra dagliga liv. I en tid där miljön står högt på agenda är det viktigt att vi alla tar ansvar och bidrar till en grönare framtid. Det kan vara allt från att minska köttkonsumtionen, som är en av de mest effektiva sätten att minska utsläppen från livsmedelsproduktion, till att minska användningen av engångsplast och välja hållbara alternativ för att minimera plastavtrycket.

Vi behöver även vara mer medvetna kring vårt matavfall och inte stirra oss blinda på bäst före datum och använda vårt förnuft för att avgöra matens ätbarhet. Vi ska sträva efter att använda varje råvara effektivt, vilket även innefattar återbruk och att minska onödig konsumtion. Det här är bara några exempel men det finns mängder med små förändringar vi kan göra tillsammans för en mer hållbar framtid.

Hållbarhet i vardagen

Vi har under hållbarhetsmånaden uppmuntrat våra anställda att utmana sig själva till att göra dessa små förändringar och är glada över det engagemang som varit och alla egna kreativa idéer och lösningar de har bidragit med. Vi har haft medarbetare som haft skördefest där de lagade en god gryta från råvarorna och använde resterande till en helt vegetarisk vecka. En medarbetare valde att byta ut engångsplast mot vaxdukar för att minska plastförbrukningen, reparerade sina skor istället för att slänga dem medan andra fokuserade på att minska matsvinnet genom att använda livsmedel som höll på att bli dåliga. Vissa hade turen att hitta kantareller som inte bara var ett välkommet tillskott i matlagningen utan även var närproducerat, vegetariskt, ekologiskt, billigt och riktigt gott!

En medarbetare jagade viltkött som inte bara är ett hållbart och klimatsmart livsmedel utan även enda köttslag som fick ett grönt ljus från WWF:s köttguide. En annan av våra medarbetare gav sig ut på en härlig och miljövänlig weekend i sitt närområde och paddlade kajak. De övernattade på en ö, lagade mat över öppen eld och bara njöt av den fina naturen. Självklart var de också noga med att ta med sig egen ved och såg även till att ta med sig allt sitt skräp för att lämna ett så litet avtryck på naturen som möjligt.

Det har varit väldigt givande att ta del av alla hållbara bidrag och se hur varje individ har tagit ansvar. Vi kommer fortsätta samla in berättelser från våra medarbetare och presentera de i slutet av vår hållbarhetsmånad.

Ditt bidrag gör skillnad

Följ med oss på resan mot hållbarhet och hjälp oss att göra världen till en bättre plats en enkel handling i taget.
Tillsammans kan vi göra skillnad!

Logotype
Logotype
Logotype
Logotype
Logotype
Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa oss i våra marknadsföringsinsatser. Se vår cookie policy för mer information.