Avtala för att säkra betalningar

I en tid av ekonomisk nedgång står många företag inför utmaningen att säkerställa att de får betalt för sina tjänster. Enligt statistik från år 2023 har konkurser i Sverige ökat med 29%, och det totala skuldbeloppet enligt Kronofogdens rapporter har skjutit i höjden. Dessa ekonomiska utmaningar betonar vikten av att företag är noggranna och proaktiva när det gäller avtal och betalningsprocesser.

Att ha tydliga rutiner för dokumentation är avgörande för att undvika kostsamma tvister och förluster. Även om de flesta avtal löper smidigt kan det i värsta fall bli mycket dyrt. Om du märker att problem med att få betalt tar upp för mycket av din tid, överväg att ta hjälp av ett inkassobolag för att effektivisera processen.

För mer detaljer om hur du kan skydda ditt företag och undvika betalningsproblem, läs den fullständiga artikeln här. Genom att följa dessa råd kan du minimera risken för tvister och förenkla betalningsprocessen. Vid frågor eller ytterligare rådgivning är vårt team av processjurister på Inkasso Marginalen här för att hjälpa dig.

Logotype
Logotype
Logotype
Logotype

Senaste inläggen