Välkommen till inkassobolaget som förenklar vardagen

Hållbart företagande tillsammans

Alla är vinnare i en god relation. Vår tjänst Grön Inkasso gör det enklare för dig och dina kunder att bidra till en hållbar affär, både ur ett ekonomisk och hållbart perspektiv.

Våra tjänster

Vi har sysslat med inkasso sedan 1979 och har därmed en lång erfarenhet inom inkassobranschen. Våra erfarna och juridiskt kunniga medarbetare ser till att du som kund får betalt samtidigt som vi värnar om relationen till dina kunder. Svenska företagare arbetar hårt varje dag för att skapa hållbara affärer. Nu behöver vi tillsammans ta ansvar för ett hållbart företagande. Med vår tjänst "Grön Inkasso" gör vi det enklare för dig och dina kunder att bidra till en hållbar affär.

Grön Inkasso = Hållbar inkasso

Som hållbart inkassobolag hjälper vi och ger den skuldsatta rätt förutsättningar att kunna betala tillbaka sina skulder på ett ansvarsfullt och rimligt sätt.

Vår gröna inkassotjänst fokuser på miljö, hållbarhet och social rättvisa. Vi arbetar ständigt för att driva och utveckla vår egen verksamhet men vi vill även kunna bidra inom andra områden där vi själva inte verkar. Därför skänker vi årligen 25 kr per lyckat och avslutat inkassoärende till utvalda organisationer med 90-konto. Detta kallar vi för Grön återbäring. Vi vill skapa långsiktiga lösningar som är hållbara och rimliga för båda parter och arbetar utifrån ett socialt ansvarstagande.

Ta kontakt med oss för mer information.

Läs mer om Grön inkasso

Grön återbäring

Vår gröna återbäring doneras till organisationer med 90-konton som har ett tydligt fokus på miljö, hållbarhet och social rättvisa. Valet av organisationer med 90-konton baseras på att det är en kvalitetsstämpel som visar på en seriös insamlingsorganisation.

Grön återbäring är det belopp som vi årligen donerar per lyckat och avslutat inkassoärende för de kunder som tecknat tjänsten Grön inkasso hos oss. Återbäringen kommer att fördelas lika mellan organisationer som vi stödjer för året. Enklare blir det inte.

Ta kontakt med oss för mer information.

Skaffa inkasso

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren för dig som intresserad av inkassotjänster till ditt företag.
Hur fungerar det när man använder er inkassotjänst?

Hur ett inkassobolag får driva in skulder regleras i inkassolagen som gäller oavsett om den betalningsskyldige är ett företag eller en privatperson. Ett inkassoärende påbörjas alltid med att ett inkassokrav skickas ut till den som är betalningsskyldig, som därefter har 8 dagar på sig att betala eller kontakta oss för att göra en överenskommelse om hur betalning ska ske. Görs inte detta har man genom den summariska processen möjlighet att via Kronofogden få hjälp att få betalt, antingen frivilligt eller genom tvångsåtgärder. Vi sköter all kontakt med både den betalningsskyldige och Kronofogden om ni väljer att anlita oss.

Vad behöver jag leverera för underlag för att påbörja ett inkassoärende hos er?

Det enda vi behöver är att du finns upplagd som kund i vårt inkassosystem och den förfallna fakturan för att kunna påbörja inkassoprocessen. Kommer det fram ytterligare behov kontaktar vi ditt företag för att inhämta relevant information eller underlag

Vad kostar det att använda er inkassotjänst?

Det beror på hur många och vilka av våra tjänster du vill nyttja. Har du ett fåtal ärenden per år och vill ha en standard inkassotjänst rekommenderar vi vår tjänst ”Enkel inkasso”. Önskar du en specialanpassad lösning föreslår vi att du tar kontakt med en av våra säljare för offert här

Hur fort får jag betalt?

Du får de pengar vi inkasserar redan samma dag som vi får dem om du väljer att öppna, eller redan har ett konto, i Marginalen Bank. I annat fall har du som regel de inkasserade pengarna nästkommande bankdag

När kan man anlita ett inkassobolag för en skuld som inte betalas?

Man kan anlita ett inkassobolag för att driva in en skuld när skulden inte betalats på förfallodagen. Många väljer att skicka en eller flera påminnelser till sin kund innan man försöker få betalt via inkassoprocessen. Vi kan hjälpa er med både påminnelse och inkassohantering. Kontakta oss så hittar vi en bra lösning tillsammans

Kan jag få en anpassad inkassolösning för mitt företag och dess behov?

Absolut! Vi kan erbjuda olika paket och omfattningar av våra tjänster. Ta kontakt med oss så går vi igenom era behov för att hitta den bästa lösningen för er och ert företag

Vi använder cookies för att samla in data till oss och våra samarbetspartners. Genom detta kan annonsering som sker till dig anpassas och vi kan analysera hur sajten används.